Начало>Mercedes – ремонт въздушно окачване>Ремонт на въздушно окачване при Mercedes S – Class

Ремонт на въздушно окачване за Mercedes S-Class

Рециклиране и ремонт на въздушно окачване тип Airmatic

Mercedes S-class W220
(1999 – 2005)
Цена
Предна Въздушна възглавница300лв
Задна Въздушна възглавница350лв
Рециклиране на компресор170лв
Рециклиране на амортисьор
преден / заден
350лв
Нов компресор оригинален *660лв
Нов разпределител
/ клапанов блок/
590лв
Mercedes S-class W221
(2006 – 2013)
Цена
Предна Въздушна възглавница400лв
Задна Въздушна възглавница400лв
Рециклиране на компресор170лв
Рециклиране на амортисьор
преден/заден
350лв
Нов компресор оригинален *730лв
Нов разпределител
/ клапанов блок/
580лв
Mercedes S-class W222
(2013 – до момента)
Цена
Предна Въздушна възглавница500лв
Задна Въздушна възглавница500лв
Рециклиране на компресор170лв
Рециклиране на амортисьор500лв
Нов компресор оригинален *1100лв
Нов разпределител
/ клапанов блок/
590лв

* Новите компресори са с включено реле и филтър. При връщане на вашият стар компресор се приспадат 50лв от цената на новите.

Ес Матик е една от малкото запознати фирми в България с хидравличното ABC окачване на Mercedes. Заповядайте в нашия сервиз за диагностика и отстраняване на вашите проблеми. Рециклирането на ABC окачването при този вид автомобили е неуспешно. Ние препоръчваме смяната на развалените компоненти с нови. Предлагаме изккючително конкурентни цени.

  • При поръчка на две или повече въздушни възглавници се начислява отстъпка от 10%
  • Горните цени са актуални при връщане на старата въздушна възглавница/компресор
  • S matic предоставя:
    –  24 /двадесет и четири/ месеца гаранция на въздушните възглавници
    – 12 /дванадесет/ месеца гаранция на амортисьорите
    – 6 /шест/ месеца гаранция на компресорите

Мерцедес-Бенц е нарицателно за лукс, удобство и сигурност в автомобилната индустрия. Може би това е причината S серията на марката да се е превърнала в нейн символ и да е тази, която предизвиква най-голям интерес сред почитателите й. Без съмнение тъй наречената S класа е най-предпочитаният автомобил, представител на луксозния клас, в България.

Мерцедес започват производството на S клас през далечната 1972 година като от тогава до днес моделът минава през 6 поколения.
Първото поколение, на което Мерцедес монтират серийно въздушно окачване е w220, производството на който започва през 1999 година.
От тогава до днес марката залага на един и същи модел на въздушно окачване. Ако разгледате въздушното окачване на различните поколения w220, w221 и w222 ще откриете разлики само във външния му вид, но не и в принципа му на работа.

Всеки автомобил от S серията от 1999 година до днес разполага едни и същи компоненти на окачването си. Най-общо казано това са 4 броя амортисьори окомплектовани с въздушни възглавници и компресор за въздушно окачване свързани с клапанов блок (разпределител), посредством въздушни магистрали. Нивото на колата от своя страна се следи от 3 датчика за ниво – по един за предните амортисьори и един на задния мост. За пълното удовлетворяване на желанието на пътниците всички амортисьорите са снабдени с тъй наречения ADS клапан, посредсвом който се променя твърдостта на автомобила. С едно натискане на бутона S класата се превръща от мека комфортна лимузина в твърд спортен автомобил. Колата разполага с едно от най-желаните удобства – повдигане на нивото, което позволява преминаването с лекотана на пресечени местности достъпни само за SUV автомобили.

Досещате се, че наличието на толкова сложна система за окачване в един автомобил води до възникването на различни усложнения. Ние от Ес матик разполагаме с първия сервиз за въздушно окачване, България и ще се радваме да разрешим всички проблеми свързани с него.